Търсене на
контакти на фирми
 

Бум в нета: Левът стигна паунда!

Бум в нета: Левът стигна паунда!

Левът стигна стойността на британския паунд в интернет. Новата монета от два лева, която БНБ пусна в обращение вчера, се продаваше в eBay по 2,99 долара, пише "Телеграф". Това прави по 5,38 лева за звонк или по 2,69 лева за всеки лев от номинала.Приблизително толкова, по точно 2,72 лв., бе курсът на британския паунд според котировките на БНБ вчера. Към вчера по обяд бяха закупени вече 12 нови двулевки по 2,99 долара. Отделно новите им собственици трябва да платят и транспортните разходи по доставката. Първите покупки са направени "на зелено" още на 27 ноември, десет дни преди монетата да бъде пусната в обращение. Интересът вероятно е от нумизмати, които гледат да се снабдят първи с всяка нова пара, която се емитира.

В 8.30 часа вчера сутринта, когато БНБ отвори за граждани паричния салон, охраната на банката посрещаше на входа нетърпеливите да притежават новия звонк още в първия ден и ги насочваше  към Централния касов център на банката на ул. "Михаил Тенев" 10.

"Дойдоха още при отваряне на банката и питаха за новата монета, но ги пратихме в касовия център на "Цариградско шосе", обясни служителят от охраната. Нито един от офисите на търговските банки по бул. "Дондуков" и бул. "Левски" обаче не беше зареден с монети от 2 лева вчера преди обед.

 

Прибави коментар

   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави