Търсене на
контакти на фирми
 

Рефан спонсор на най-големия футболен турнир в Каталуния!

Рефан спонсор на най-големия футболен турнир в Каталуния!

Реал Мадрид, Барселона, Валенсия, Севиля, Порто и още куп отбори от Испания ще се пуснат и тази година в най-големия футболен турнир за юноши родени 2003 и 2004 година в Каталуния "POWERADE CUP". В това издание България участва с наша фирма, която е един от спонсорите на турнира. Рефан България от години е компания, която е показала афинитета си към футбола за подрастващи. Това няма да е първи международен турнир, с който компанията ще е съпричастна, но за момента е най-големият такъв.

"Турнирът тази година е с рекорден брой участници. Насладете му се", написа преди старта му директорът на турнира Давид Фернандес (Най-вдясно на снимката в компанията на Ангел Попов и Тони Валемазан) във фейсбук и добави: "Рефан България ще бъде един от спонсорите ни. Компанията осигури много подаръци за всички. Благодарим за подкрепата на собственика на българската компания г-н Ангел Попов."

Давид Фернандес е познат в България от посещението си в Пловдив, когато в продължение на една седмица тренира деца от школата на Локомотив. Той е награждаван за работата си с подрастващи лично от Дел Боске. В Пловдив Фернандес бе представен на специална пресконференция на Лаута, а посещението му бе със съдействието именно на Рефан България. Специалистът тогава бе в компанията на още един испански млад треньор, както и заедно с изгряващата звезда на Барса Айтор, който онзиден бе титуляр за тима от Каталуния в мача за Купата срещу Вияновенсе, спечелен с 6:1.

Наскоро двама от новите шефове на Локомотив Пловдив посетиха няколко школи в Каталуния, за да се запознаят с работата в тях. Давид Фернандес и Ангел Попов бяха домакини на това посещение.

Първата фаза на турнира се проведе от 5-и до 8-и декември, втората му фаза, в която ще участват и градовете Барса и Реал ще е от 18-и до 20-и отново този месец. От 96 отбора в първата фаза, за втората се класираха 16 отбора. Те ще се изправят срещу други 22 тима в дните преди Коледа. Организацията естествено бе на страхотно ниво, а всички деца изключително много се зарадваха на подаръците осигурени от козметична компания Рефан.

Много звезди присъстваха, гледаха и помагаха на децата участващи в първата фаза на турнира, за да се чувстват конфортно и специални:
Легендата на Еспаньол Тони Валемазан, (141 мача за втория по сила каталунски отбор, юноша на Барса, като има и мачове за първия отбор воден тогава от великия Кройф. В момента е скаут на Еспаньол), Алекс Талавера (президент на ФК Корнелия, отбор в който играе юношата на Локо Пд Стефан Попов), самият Стефан Попов и Серхио Гомес Мартин ( юноша на Барса - сочен от специалисти като бъдещият Иниеста), както и все по-често попадащият сред избраниците на Луис Енрике Айтор (също посетил наскоро Пловдив и участвал в тренировките на деца от школата на Лаута) и много, много други...

Футболният клуб Корнелия, домакин на турнира, е третият по сила отбор в Каталуния. От скоро в юношеския тим родени 2002 година се подвизава юношата на Локо Пд Стефан Попов (На снимката в средата в компанията на Айтор от мъжкия отбор на Барса и на сочения за новия Иниеста - Серхио Гомес от школата на каталунския гранд), който в 6 мача от началато на шампионата има отбелязани 8 гола, което го прави един от лидерите в първенството с коефициент 1.3  и първи голмайстор на Корнелия. Заради изявите му, още с пристигането му в Испания от ръководството на тима, в който българинът тренира, се ангажираха с изваждането му на картотека, за да може да го използват възможно най-скоро в официалните мачове, а закърменият с футбола на Лаута футболист не ги подведе и в момента е най-полезния играч в своя набор. Така в 6 сутринта в събота преди четвъртия кръг от шампионата българинът получи своята картотека и от тогава редовно играе в мачовете като носи на гърба си култовия номер 11.

Серхио, който е сочен за новия Иниеста и също дейно помага по време на турнира има 9 гола в 11 мача. Повече поапдения от него обаче има талант с български корени - Михайлов. Нашето момче е отбелязало 13 гола. Ето класирането при голмайсторите на този набор на Барса.

"Трябва да направим всичко въчможно да пренесем професионализмът, организацията и методиките на работа от Испания в България и в частност в Пловдив. Щастлив съм, че нашата компания е част е толкова значимо събитие", заяви от Испания г-н Попов, управител на Рефан България.

Козметичната компания е сред най-големите спонсори у нас и на българските спортисти. Само преди дни Захари Дамянов стана световен шампион на най-престижния Киокушин турнир именно с подкрепата на пловдивската фирма. Тенисистът Димитър Кузманов също от около половин година се ползва с подкрепата на Рефан, което му позволи да участва в по-престижни международни турнири и по този начин Мико освен, че се изкачи в АТП ранглистата, спечели и куп трофеи. До скоро Рефан подпомагаше активно школата на Локомотив Пловдив, а след това се насочи към друг елитен български футболен клуб - Берое. Ежегодно компанията организира и крос в центъра на Пловдив, кръстен на създателя на Рефан г-н Стефан Попов.

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави