Търсене на
контакти на фирми
 

Една седмица до края на номинациите за "Човек на годината" 2020

Една седмица до края на номинациите за

Срокът за номинации за годишните отличия за принос към правата на човека и правозащитността "Човек на годината" за 2020 г. изтича тази неделя - 15 ноември 2020 г.

Не пропускайте да номинирате своите фаворити чрез формата на сайта ни: https://humanoftheyear.org/nominiraite/  Тя ще остане отворена до 00 ч. на 16 ноември, като при попълването ѝ най-важно е да посочите името на личността или организацията, която искате да отличите и вашата мотивация за това.

Търсим доброволци, активисти и формални и неформални организации, чиято работа през изминалата година (за периода ноември 2019 г. - октомври 2020 г.) е допринесла за утвърждаването на човешките права, за защита на животните и опазване на природата в България.

Номинацията ви ще бъде разгледана от журито на "Човек на годината", в което тази година участват адвокат Александър Кашъмов от "Програма за достъп до информация”, Красимира Величкова от Български дарителски форум, Явор Гечев от фондация “Четири лапи”, отличените с голямата награда миналата година журналистки Генка Шикерова, Полина Паунова и Силвия Великова и др.

Наградите ще бъдат връчени на 10 декември – Международния ден на правата на човека. Следете дали вашите фаворити са сред наградените на сайта на "Човек на годината" и в страницата ни във Facebook

Кой може да номинира? 

  • Всеки може да номинира човек или организация за наградите „Човек на годината“. За целта, попълнете формата за номинация, която е достъпна от 15 октомври до 15 ноември всяка година.

Кой може да бъде номиниран?

  • Могат да бъдат номинирани хора или организации. Номинираните трябва да са граждани или организации, регистрирани или извършващи дейността си в България. Служители и постоянни сътрудници на БХК, както и членове на журито не могат да бъдат номинирани за наградата. 

За какво мога да номинирам?

  • Хора или организации се номинират заради конкретни правозащитни постъпки/практики, извършени между ноември на предходната и октомври на настоящата година. Правозащитните постъпки/практики трябва да рефлектират върху български граждани или групи от граждани, или лица, пребиваващи в България. Вижте критериите тук.

Как мога да номинирам?

  • За да номинирате личност/и или организация, попълнете формата за номиниране на сайта. Задължително трябва да ни предоставите вашите имена и данни за контакт, както и имената на номинираните и кратка мотивация защо считате, че тяхната постъпка е достойна за номинация. Номинации могат да се подават и по имейл или обикновена поща.

Номинирах, но номинацията ми не се появява на сайта. Защо?

  • На сайта ще бъдат публикувани само отличените от журито носители на награди и специални грамоти. Това ще се случи след тържествената церемония по връчване на наградите на 10 декември.

Какъв е крайният срок за изпращане на номинации?

Номинации се приемат от 15 октомври до 15 ноември включително. Номинации, получени след тази дата, няма да бъдат разглеждани от журито./ngobg.info

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави