Търсене на
контакти на фирми
 

Европейска платформа в помощ на био производителите

Европейска платформа в помощ на био производителите

Organic Farm Knowledge (https://organic-farmknowledge.org/bg/) е интернет платформа, която предоставя достъп до широк набор от инструменти и ресурси за биологичното земеделие, които могат да помогнат за подобряване на производството. Платформата е преведена на 14 европейски езика, включително и на български.

Фондация Биоселена е българският партньор от създаването на платформата през 2016 г. Основната информация в отделните страници, командите и общите текстове са преведени от нас, а резюмето и съдържанието на отделните инструменти, както и дискусиите се превеждат автоматично с преводача на Google. През последната година платформата беше допълнена с нова информация и интересни инструменти.

До момента в платформата са разработени 3 големи секции: Растениевъдство, Животновъдство и Семена и размножаване. Всяка от тези секции е разделена на под-секции. Най-новите качени материали се отнасят до хранене на свине и птици и производство и регулация на използването на био семена и посадъчен материал. Все повече нови материали и инструменти ще бъдат качвани на платформата. Амбицията на IFOAM ORGANIC EUROPE (новото име на IFOAM EU group) е платформата да стане виртуално място за срещи за трансгранично обучение, насърчавайки обмена на знания между земеделските производители, консултантите и учените за повишаване на производителността и качеството на биологичното земеделие в цяла Европа.

Зад платформата стоят три от водещите европейски био организации:

Другите важни партньори са:

С цел да подобрим платформата и да я направим лесна за използване и полезна за потребителите имаме нужда от вашето мнение, препоръки и съвети! Молим ви да отделите няколко минути и да попълните въпросите в проучването (на български). Крайният срок за попълване на въпросника е 10 юли 2020 г.

Българската версия на платформата можете да разгледате и да тествате тук.

Ако имате въпроси, моля свържете се с екипа на Биоселена./ngobg.info

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави