Търсене на
контакти на фирми
 

КЕВР реши: Няма евтин ток за битовите потребители

КЕВР реши: Няма евтин ток за битовите потребители

Цената на електроенергията за битовите потребители няма да се променя, а тази за бизнеса ще поевтинее средно с 2,8%. Това съобщи председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов.Добавката "Задължение към обществото” пада за бизнеса от 37, 90 лв. за мегаватчас на 36.83 лева за мегаватчас.

На свое закрито заседание специализираният състав "Енергетика" на Комисията е взела решение добавката "задължение за обществото" да намалее с 1,07 лева, съобщи Канал 3. Като причина за намалението председателят на КЕВР посочи обстоятелството, че цената на природния газ за последното четвърто тримесечие на 2015 година с намаляла 14.26% , което представлява съществено намаление и на цената на електрическата енергия, произведена по високо ефективен начин от заводските и топлофикационните централи, които работят с първичен енергиен източник природен газ, а намалението на тази цена се отразява в таксата "задължение за обществото“. 

Цените влизат в сила от 1 ноември. 

Във връзка с хакерската атака на сайта на комисията за енергийно и водно регулиране Иванов коментира, че това показва значимостта на енергийния регулатор. /БЛИЦ

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави