Търсене на
контакти на фирми
 

2014-та ще е първата година на икономическо възстановяване, смята Орешарски

2014-та ще е първата година на икономическо възстановяване, смята Орешарски

Към края на годината правителството ще е върнало целия дължим ДДС, ще е заплатило вноската си към Европейския съюз, а очакваният дефицит в бюджета ще е малко под 2 процента.

Така премиерът Пламен Орешарски обобщи част от постиженията на правителството през първите 6 месеца от мандата.

Той обясни още, че очакваното неизпълнение в приходната част на бюджета е под 500 милиона лева, а това говори за първи стъпки в подобряване на събираемостта на приходите.

„За цялото общество годината беше с много противоречиви настроения и прояви, 3 кабинета, много протести от различен характер, много отчаяние и струва ми се обаче в края на годината, че има лъч светлина", допълни премиерът.

По отношение на общите икономически параметри Орешарски прогнозира, че най-вероятно растежът за третото тримесечие ще бъде около 1.5%.

„Това е най-добрият резултат за последните 8 тримесечия. Не само този факт, но и редица други икономически индикатори подсказват, че 2014-та ще бъде първата година на икономическо възстановяване. Ще продължим да работим действително за съживяване на икономиката и за постигане на икономически растеж, поне колкото е планиран. Считаме това за ключово към разрешаването на всички други проблеми, които дори на пръв поглед нямат нищо общо с икономическото развитие", каза още премиерът.

 

dariknews.bg

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави