Търсене на
контакти на фирми
 

Затварят всичките 49 магазина на "Пени Маркет"

Затварят всичките 49 магазина на

Всичките магазини от веригата Penny Markt в страната ще бъдат затворени до края на октомври. REWE Group се отказва от дискаунт бизнеса в България, потвърдиха официално от компанията.

 

Първият магазин на веригата в България беше открит през 2009 г. В момента към нея има 49 магазина. В международен план REWE Group ще продължи да развива веригата PENNY в останалите 5 страни, в които оперира - Австрия, Италия, Румъния, Чехия и Унгария. Магазините Penny се затварят вероятно заради лоши финансови резултати, които се дължат на ожесточената конкуренция на пазара.

 

В България REWE Group ще се концентрира върху сегмента на супермаркетите, в който е представена с търговската верига BILLA. Част от филиалите на PENNY, както и логистичният й център в Столник (до София в Община Елин Пелин), ще преминат към BILLA, пише "Стандарт". В момента към търговската верига BILLA, част от REWE Group, принадлежат 92 супермаркета.

 

Всички задължения към доставчици, бизнес партньори и служители ще бъдат изпълнени, посочват от компанията. Доколкото е възможно, на служителите на PENNY ще бъде предложено работно място в BILLA. Останалите служители ще получат обезщетения, които надхвърлят определените в закона суми.

 

REWE International е пазарен лидер в Австрия в сектора на търговията на дребно с козметични и хранителни продукти и е един от най-големите работодатели в страната. В Австрия и в други страни броят на служителите на REWE International е 76 200, наети в 3600 магазина. През 2014 г. общият оборот на компанията е 13 млрд. евро. Компанията е част от немската REWE Груп, за която работят 330 000 служители в около 15 000 магазина в 12 европейски страни, осигурявайки оборот от около 51,1 млрд. евро.

 

От своята централа във Винер Нойдорф, Австрия, REWE International управлява търговските фирми BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA и ADEG в Австрия, както и много собствени марки. BILLA България е първата международна верига супермаркети на нашия пазар, навлязла през 2000 г. с първия си магазин в София.

 

 

 

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави