Търсене на
контакти на фирми
 

Министерството на финансите иска 6000 служители на МВР да минат в трета категория труд

Министерството на финансите иска 6000 служители на МВР да минат в трета категория труд

Министерството на финансите (МФ) настоява 6000 служители от системата на МВР да преминат от първа към трета категория труд, съобщи министърът на финансите Владислав Горанов. 

По-голяма част от министерствата се справят с предвидените им бюджети за тази година, коментира Горанов, но уточни: 

"Най-големите проблеми са как ще приключим успешно програмния период и разбира се, силовите ведомства. Там остават най-големите." 

Миналата седмица стана ясно, че пенсионирани служители на МВР са завели дела срещу министерството на неизплатени обезщетения от 20 заплати при напускане на системата. За тази цел обаче са необходими 16 милиона лева. 

"Не смятам, че всеки проблем в дадено ведомство трябва да става проблем на Министерството на финансите. Имат годишен Закон за бюджета, да си го изпълняват. Не са предложили нито една мярка от началото на годината за оптимизация на дейността на МВР, но аз ще предложа", каза министърът. 

Министерството на финансите предлага 6000 служители от системата на МВР да минат в трета категория труд: 

"Нещо, което се учудвам, че не е предложено", заяви Владислав Горанов. 

Той уточни, че част от парите за Гранична полиция и Агенцията за бежанците вече са осигурени. Средствата за новосъздаденото звено към МВР, което има за цел да се бори с нелегалния трафик на бежанци, няма да натоварят бюджета.

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави