Търсене на
контакти на фирми
 

3,5 милиона български и чуждестранни туристи са били обслужени по родното Черноморие през август

3,5 милиона български и чуждестранни туристи са били обслужени по родното Черноморие през август

3,5 милиона български и чуждестранни туристи са били обслужени по българското Черноморие през август. Това каза за „Фокус” директорът на Института за анализи и прогнози за туризма Румен Драганов. Той обяви, трите месеца на активния летен сезон са генерирали около 1 500 000 евро за страната.

„Дневните приходи възлизаха на 16, 5 милиона евро по данни на БНБ. В същото време виждаме, че сме получи с около 290 милиона лева по-малко в сравнение със същия период миналата година”, посочи Драганов. По думите му това се дължи главно на намаляването на покупателната способност на самите туристи, които са станали доста по икономични по отношение на харченето на средства.

„Това беше констатация във всички общини и курорти. От друга страна имаше и различни намаления в цените още в началото на годината, в следствие на заплахата за много лоша туристическа година и отлив на голям брой туристи”, обясни Драганов. Той допълни, че специално август месец е бил един прекрасен период за почивка на морето, в сравнение с миналата година, когато имаше много дъждове, бури, разрушена суперструктура, отнесена инфраструктура и човешки жертви.

„Тази година се радвахме на прекрасно време, хубаво море и много посещения. В началото на август почти през цялото време нямаше места или пък се намираха доста трудно, особено в по-добрите хотели. Съответно туристите, които бяха по родните морски курорти се чувстваха доста добре и комфортно, без да има значителни оплаквания от тях”, каза още Драганов.

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави