Търсене на
контакти на фирми
 

Масови съкращения заплашват западното пристанище във Варна

Масови съкращения заплашват западното пристанище във Варна

Предстои масово съкращение в западно пристанище във Варна. Това обяви Пенка Кирилова, директор на дирекция „Регионална служба по заетостта” - Бургас, цитирана от „Фокус”.

Общо 202-ма души предстои да останат без работа, като 18 от тях са във Варна, а всички останали- в Бургас. Причината за масовото съкращение е прекратяването на договора за изграждане на газопровод в Черно море или т.нар. Южен поток. Уведомлението за масовото съкращение е получено през август в Бюрото по труда-Бургас. 

Предстои да се получи списък с лицата, за да се разбере в кои бюра по труда в област Бургас ще бъдат клиенти. На 31 август на самото пристанище във Варна ще се проведе отворен приемен ден за работниците с представители на Бюрото по труда-Бургас и от НОИ. 

По време на инициативата ще се разяснят правата и задълженията на работниците, какви документи трябва да подготвят, какви са обезщетенията, какъв е срокът за регистрация. По думите на Кирилова, в бюрото по труда в Бургас е направена необходимата организация, за да могат бъдещите безработни лица да бъдат регистрирани. Първата дата е 7 септември. 

„Няма да е проблем самата регистрация, но е възможно да има струпване, тъй като в началото на септември една част от наетите сезонни работници, е възможно да бъдат освободени”, допълни Кирилова. За съкращението са уведомени областният управител на област Бургас, кметът на община Бургас, НОИ.

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави