Търсене на
контакти на фирми
 

Съюзът на българските спасители: Подкрепете ни! Нужни са само още 5 500 лева, за да заработи мобилното приложение „Rescuer BG"

Съюзът на българските спасители: Подкрепете ни! Нужни са само още 5 500 лева, за да заработи мобилното приложение „Rescuer BG

Мобилното приложение „Rescuer BG" ("Спасител") е замислено като гражданска система за информация и взаимопомощ. Ние от Съюза на българските спасители сме убедени, че то ще е в помощ на всички, изпаднали в беда. Чрез приложението повече хора ще получават по-бърза и точна информация, от която се нуждаят  в  неочаквани ситуации. Независимо дали става дума за инциденти на пътя, в планината или във водоеми, за пожари, наводнения, други природни катаклизми и произшествия,  мобилното приложение „Rescuer BG" ще е надеждният  помощник  както на пострадалите, така и на нас – спасителите.

Създаването на приложението струва 15 000 лева. Благодарение на дарителската си кампания вече сме събрали по-голямата част от средствата. Нужни са само още 5 500 лева, за да бъде напълно готово и да започне да се използва масово.

И най-малката сума има огромна стойност за нас!  Подкрепете ни  чрез  SMS с текст DMS SBS на телефон 17 777 или на дарителската  банкова сметка:

IBAN: BG79UNCR70001523096431

BIC: UNCRBGSF

Ще се радваме ако се включите и в нашите екипи като доброволци за реакция при бедствия, катастрофи, аварии, горски и полски пожари. Ако ви е нужна повече информация – можете да посетите нашия сайт: http://spasitelbg.com/home или да бъдете сред участниците в учението за търсене и спасяване, което организираме на 20 и 21 юни 2020 година в град Сандански.

Бъдете част от каузата: Живей един живот - спаси хиляди!

Повече информация за приложението

Мобилното приложение „Rescuer BG" е замислено като гражданска система за информация и взаимопомощ, която е безплатна и достъпна за всички на територията на България. Системата ще бъде захранвана от самите потребители и ще им дава информация за случващото се около тях в радиус до 10 километра. Така може да спечелят ценно време за реакция, да вземат мерки за предпазване на близки хора или имущество. Приложението ще е в помощ както на пострадали, така  и на тези, които не знаят какво да правят при неочаквана ситуация. То дава шанс на хората да сигнализират, че сa в беда и повишава възможността някой да се притече на помощ дори преди медицинските екипи и специализираните служби. С "Rescuer BG" например може да се сигнализира  за наводнения, свлачища и затворени пътни участъци. Така пътуващите ще могат да изберат навреме обходни маршрути или да помогнат за обезопасяване на района. Приложението ще предава информацията и на телефон 112, ще помага и на спасителите – те ще получават сигналите едновременно и няма да се губи време за  телефонна връзка с всеки един поотделно. 

За Съюза на българските спасители

Съюзът на българските спасители е създаден преди девет години със задача да обедини в национална доброволческа мрежа всички доброволци и спасители, да развива дейност в помощ на хора, изпаднали в беда, да работи за опазване на  обществения ред и околната среда, активно да популяризира доброволчеството. Днес членовете на организацията са 120 в 14 области на страната – Благоевград, Кюстендил, Перник, Враца, София, Пловдив, Хасково, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Търговище, Русе, Варна, Добрич.

Представители на Съюза на българските спасители създадоха в Сандански първия доброволчески велопатрул у нас – добре подготвен специализиран спасителен отряд – и  имат зад  гърба си десетки успешни акции.  Провеждат активна образователната дейност сред подрастващите и младежите, непрекъснато набират и обучават доброволци. По време на извънредното положение заради КОВИД-19, членове на съюза бяха в подкрепа на местните щабове, участваха в охрана на паркове, градини и детски площадки, в проверки за спазване на карантината, доставяха храна и лекарства на нуждаещи се хора.

Създаването на мобилното приложение "Rescuer BG" е една от важните инициативи на организацията, определена от специалистите като иновация в спасителната дейност с огромно обществено значение и полза./ngobg.info


 

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави