Търсене на
контакти на фирми
 

Христо Бисеров се свря в Хасково!

Христо Бисеров се свря в Хасково!
Христо Бисеров
 
Обвиненият в пране на пари депесар си живее живота в палата си зад църквата „Успение на Пресвета Богородица“.Скандалният политик от ДПС и перач на пари, според прокуратурата, Христо Бисеров се крие в Хасково, съобщава BIG5.BG. Обвиняемият бивш зам.-председател на парламента е избягал от софийската лудница, където репортерите го преследваха на всяка крачка, за да си живее живот в Хасково.Аферистът се е настанил в палата си зад църквата „Успение на Пресвета Богородица“, най-стария храм в града. Христо Бисеров редовно е забелязван в баровски ресторант в региона. В столицата депесарят бе принуден да живее като отшелник заключен в дома си на ул. „Хан Омуртаг“, тъй като журналистите го дебнеха на всяка крачка с въпроса каква е схемата, по която е изпрал стотици хиляди долари и евро.

Прокуратурата заведе дело срещу Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков три дни, след като депутатът обяви, че напуска парламента и политиката по лични причини на 3 ноември 2013 г. 

Три превода за общо 315 000 долара и 130 000 евро от сметки на Бисеров в Швейцария към други сметки на Главинков в македонска банка, а от там - към офшорни дружества, са в основата на делото за финансови престъпления. 

За две от транзакциите през 2012 година имало информация в ГДБОП още в годината на преводите. И двамата са Главинков са с мярка „парична гаранция“ в размер на по 25 000 лв. Наложена им е и забрана да напускат пределите на страната.

Христо Бисеров е от хасковското с. Бисер, което на 6 февруари 2012 г. бе наводнено от скъсана язовирна стена. Бедствието тогава отне живота на 10 човека.
 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави