Търсене на
контакти на фирми
 

Автомобили за екстремно шофиране - хит на изложбата „Природа, Лов, Риболов 2015“

Автомобили за екстремно шофиране - хит на изложбата „Природа, Лов, Риболов 2015“

Автомобили за придвижване в екстремни условия са експонатите, които привличат най-голям интерес на Международната изложба „Природа, Лов, Риболов 2015“. Тя се провежда от 25 до 29 март в Международен панаир Пловдив с участието на близо 50 фирми и държавните горски предприятия.Джип с маскировъчна окраска е паркиран пред палата 3, в която е разположено изложението. Вътре може да се видят всъдеходи с шест и с осем колела и няколко модела ATV-та, един от които е с гребло за сняг.

Колекцията от специализирани автомобили задържа най-дълго и гостите, присъстващи на официалното откриване. Кметът на община Пловдив инж. Иван Тотев дори опита един от тях, след като преряза лентата заедно с Георги Гергов и заместник-министъра на земеделието Васил Грудев.

Този утвърден делови форум на фирми и специалисти, свързани пряко с горското и ловното стопанство, с риболовния спорт и алтернативен туризъм, с опазването на природата и връзката между човека и заобикалящата го среда, е емблематичен за страната, са казва в поздравителния адрес на министъра на земеделието и храните Десислава Танева, който бе прочетен от заместника й Васил Грудев. Той изтъкна, че приходите от организиран ловен туризъм през миналата година са били около 5 милиона лева.

Подобни изложби стимулират развитието на зелената икономика, която е приоритет на новия век, подчерта в приветствието си инж. Иван Тотев, който откри 21-ото издание на „Природа, Лов, Риболов“. Форумът показва един важен сектор, свързан със съхраняването на околната среда и с приятни емоции за любителите на лова, риболова, туризма и спорта, заяви д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив.

В експозициите на изложителите са показани ловно, рибарско и спортно оборудване и екипировка, облекла и обувки, изделия за туризъм и свободно време. Държавните горски предприятия представят възможности за ловен, риболовен и планински туризъм.

Освен да се запознаят с модните тенденции, посетителите могат и да се забавляват с много атракции – изложба на гълъби, демонстрации със соколи, стрелби с лък, арбалет и въздушно оръжие, разходки с пони за деца. 

Викторина с въпроси за природата и екологията е подготвила Федерация „Зелени Балкани“ за 28 март от 12.30 часа. Победителите ще получат подаръци от Международен панаир Пловдив. На следващия ден в 13 ч. ще станат известни имената на тримата посетители, които ще спечелят наградите на Панаира: бинокъл Nikon Prostaff 5, риболовна раница Konger с принадлежности и карбонов риболовен прът Konger.

Заедно с „Природа, Лов, Риболов“ в палата 3 е разположена и Изложбата на общините. Тук акцент са нови туристически дестинации, комбиниращи природни, исторически и културни забележителности от съседни райони, за да се даде възможност да се видят повече красиви места от България. Най-атрактивен е щандът на община Борован, която представя местни занаяти.

По време на 11-ото издание на проявата ще се проведе конференция на тема „Интелигентни градове“, посветена на пестенето на енергия и чистотата на околната среда, а неин организатор е Енергийна агенция-Пловдив.

Посетителите могат да разгледат още четири изложения, включени в Дните на семейството, свободното време, хобито и модата: Специализирана изложба „Цветна пролет“, която започна също на 25 март, Европейски панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика (от 26 март), Италиански фестивал на красотата и прическата (от 27 март), международни киноложки изложби (от 28 март). Билетът, даващ достъп до всички прояви, струва 2 лева, преференциална цена от един лев е предвидена за ученици, пенсионери и инвалиди. Палатите са отворени от 9 до 18 ч., в неделя – до 14 ч.

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави