Търсене на
контакти на фирми
 

Харчим 35 млн. лева около Великден

Харчим 35 млн. лева около Великден
Снимка: в. "Монитор"
 
Около 35 млн. лева ще похарчат по Великден българите, които искат да посрещнат празника извън дома по родните курорти, прогнозира за в. „Монитор” Румен Драганов, шеф на Института за прогнози и анализи в туризма. Средната цена на туристическите пакети за почивните дни около светлия празник е около 220-250 лева, а освен това хората правят и други различни разходи.Около 35 хиляди нашенци ще пресекат границата за да празнуват в чужбина. Основната дестинация е Гърция, но част от хората ще се насочат също така към Македония и Сърбия, защото също като нас те са източноправославни християни и посрещат богато празника. Хората, избрали да посрещнат Великден извън дома, отсядат най-често в балнео, СПА и уелнес хотелите, сочат наблюденията на експерта.

Най-много ще намажат от ситуацията хотелите със СПА екстри, които се намират в зимните курорти. „Новите българи”, които имат възможност да почиват активно, предпочитат да посещават места, където да се възстановяват бързо и да спортуват. Освен да се поглезят с повече грижи за тялото си, много туристи са избрали да отседнат в зимните ни курорти, защото там все още има отлични условия за ски, които по първоначални прогнози ще се запазят до великденските празници.

Туристическите компании вадят в последните две седмици преди празника все повече великденски оферти на половин цена.
В този случай при тридневен престой гостите получават и празничен великденски обяд с местни специалитети. Около 160 лева излиза тридневен престой на база ол инклузив в четиризвезден гръцки хотел.

90 лева излиза двудневен курс за майсторене на козунаци в кулинарно училище. Организаторите обещават да разкрият на учениците си всички тънкости по приготовлението на сладките хлябове, освен това осигуряват всички необходими продукти за изработката им. Вече са налични и първите оферти за великденската трапеза. 

От понеделник са пуснати предложения за печено агнешко, като цената е 60 лева за 2,5 кг месо, гарнирано с кило дроб сарма и зелена салата за четирима. Единичната порция пък може да се вземе за 11 лева, като най-нетърпеливите вече са грабнали първите ваучери.
 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави