Търсене на
контакти на фирми
 

Пролетта дойде в Пловдив с Мемориален крос „Стефан Попов“

Пролетта дойде в Пловдив с Мемориален крос „Стефан Попов“

Всяка година в градът под тепетата с преклонение свеждат глава в памет на именития си съгражданин Стефан Попов,основател на козметична компания „РЕФАН“.

 

650 участника в 25 възрастови групи участваха в VI мемориален крос „СТЕФАН ПОПОВ“, който стартира в първия ден на пролетта от площад "Централен" в Пловдив. Рекорди не липсваха - най-малкият участник беше на 3-годишна възраст, а най-възрастният спринтьор бе на 75 години.

 

Кросът бе открит от Петър Зехтински – зам.-кмет на дирекция „Спорт, младежки дейности и социална политика“  в община Пловдив , който прочете благодарствен адрес от министъра на "Младежта и спорта" Красен Кралев. Това е вторият крос от 16-та национална кросова верига и програмата „Спорт за всички”– спорт в свободното време, за здравето и дееспособността на хората от всички възрасти, срещу насилието, наркоманията и СПИН“. Включиха се и хора в неравностойно положение.

 

На шампионите и техните подгласници до шесто място в 25-те възрастови групи предметни награди от фирма „РЕФАН БЪЛГАРИЯ“ и медали връчиха Стоянка Груйчева - председател на клуб по Художествена гимнастика "Тракия" и Минна Ангелова - бронзов медалист от световното първенство по аеробика в Мексико. Всички участници в кроса бяха зарадвани от богата  томбола с подаръци от РЕФАН.

 

В мемориалния крос „СТЕФАН ПОПОВ“,досега са взели участие повече от 4000 човека от Пловдив, регионаи още 29 селища на страната. Сред бягащите са били гости на града от Русия, Франция, Англия, Италия, Македония, Турция, Гърция, Румъния, Германия и Молдова. 

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави