Търсене на
контакти на фирми
 

Паника в Търговище за детето от куфара

Паника в Търговище за детето от куфара

Истинска паника в Търговище създаде снимка на малко момче от областта, обявено за издирване от Интерпол миналата година, информира "Стандарт". Причината е приликата му с фоторобота на намереното в куфар убито момче, както съобщи ексклузивно по-рано днес БЛИЦ .Телцето му бе открито в зелена чанта на 20 март край Пасарел. От тогава досега са подадени десетки сигнали за самоличността на хлапето, но нито една досега не се оказала достоверна.

Приликата на убитото момче със снимката на 6-годишния Ефе Джан Топакташ (6 г.) обаче паникьоса Търговище. Оказа се, че момченцето наистина е било обявявано за издирване през 2014 г. Това станало, след като майка му Емилия Красимирова го отвела в Холандия без знанието на баща му. Той го търсил дълго време и след като не открили и следа от тях, обявил сина си за издирване. От селото на майката - Острец, разказаха вчера, че тя наистина живее от години в Холандия. А с мъжа си се разделила малко преди да отиде на гурбет. В родното й село останали брат й и сестра й, които вчера буквално бяха окупирани от репортери заради приликата на племенника им с убитото момче. Двамата обаче отрекоха това да е Ефе, тъй като са говорили по-рано през деня със сестра си, която им казала, че с Ефе са живи и здрави.

Междувременно днес стана ясно, че куфарът, в който e било убитото дете, е купен от магазин в Русия. А официална информация за самоличността на детето все още няма. По случая се работи както у нас, така и зад граница. Фотороботът на момченцето ще бъде изпратен до международните полицейски организации Интерпол и Европол.

Столичната дирекция на вътрешните работи проверява всички възможни версии за убийството на детето. Сред водещите е, че убиецът е негов близък роднина. Криминалистите допускат, че е възможно убийството да е извършено далеч от мястото, където е открито тялото. Куфарът се е заплел близо до брега на езерото край Пасарел, където е открит, след като е започнало изпускане на водите заради топенето на снега.

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави